Kuru iğne tedavisi, genellikle 12-15 yaşından itibaren, bu tedaviye ihtiyacı olan herkese ve her yaşa uygulanabilir. Hastada bulunan (varsa) diğer pek çok hastalık, bu tedavi için bir engel teşkil etmez.
İğne fobisi olan hastalara da uygulamak mümkün olmaktadır. Hasta iğneyi genellikle hissetmez. İğne, akupunkturdaki gibi uzun süre kalmaz, bazen birkaç saniye, bazen birkaç dakika sürer.
Bu metod genellikle bir kanamaya da sebep olmaz, dolayısıyla, kan görmekten ürken hastalar açısından da uygun bir yöntemdir.

Hamilelere belli koşullarla uygulanabilir.
Kanser hastalarında, eşlik eden kas ve tendon ağrılarında da başarı ile kullanılır; ağrılarda ciddi azalmalar görülür. Çünkü kanserdeki ağrıların tümü kanserden dolayı değildir.
Kuru iğne tedavisi hangi hastalıklarda uygulanır:
Kas romatizmasında (Miyofasiyal ağrı sendromunda), Boyun ve Bel fıtığında, Omuz ağrıları ve Omuz periartritte (Adeziv kapsülit – Donuk omuz), Omuz impingement sendromunda, Bazı tendinitlerde, Bölgesel ağrılı durumlarda, Kısalmış kas sendromlarında, Diz ve Bacak ağrılarında ve Kireçlenmelerde kullanımı sıktır. Bunlar içinde kas romatizması, çok geniş yelpazede şikayet ve belirtilere sebep olur. Bu açıdan, farklı hastalıkları taklit ettiğinden, tedavisi sırasında bu çok çeşitli şikayetler de ortadan kalkar (Bakınız : Kas Romatizması - Miyofasiyal Ağrı Sendromu).