Yukarı Çık

Boyunda Yetersizlik


Boynun, kendi görevini yapamaması halidir. Genellikle kronik bir durum olarak karşımıza çıkar. Yavaş gelişim gösterir. Boyun kafayı taşıyamaz hale gelir.  Sebepleri arasında uzun süre boynun zorlayıcı ve yorucu şekilde kullanılması, uyku bozuklukları, spor yapmama, klimalı veya esintili ortamlarda uzun süre bulunma, vs. sayılabilir.

Her zaman boyun şikayetine sebep olmayabilir ve hasta bunu ciddi bir boyun tutulması veya boyun fıtığı oluncaya kadar, pek fark etmeyebilir. Baş ağrıları sık görülür, hasta ve hekim bunu migren’e yorabilir. Baş ağrılarının önemli bir kısmı boyun kaynaklıdır ve hasta yıllarca migren tanısı ile ilaç kullanır. Tesadüfen boyun şikayeti ile ciddi bir fizik tedavi gördükten ve boynu iyileştikten hemen sonra baş ağrıları sona erer.

Boyun yetersizliği tedavi edilmezse, kolaylıkla boyun fıtığına sebep olabilir.

Tedavide, çok dikkatli ve hastaya özel planlanmış bir fizik tedavi programı uygulanır.  Bu tedavi esasen boyun restorasyonudur. Tek ve kalıcı tedavisi budur.

Boyun Zorlanması Ve İncinmesi
Uzm Dr Serdar SARAÇ .. boyun zorlanması ve incinmesi .. Bir eklem olarak boynun fonksiyonel duruşu b...
devamı >>
Bel Kayması
Dr Serdar SARAÇ, Bel Kayması konusunda, Bel omurlarından birinin, üzerindeki omurga ile beraber ön v...
devamı >>
Bel Zorlanması Ve İncinmesi
Bel zorlanma ve incinmesinin en sık sebebi .. Uzm Dr Serdar SARAÇ .. ağır kaldırma ve ani yapılan uy...
devamı >>
Boyun Düzleşmesi
Uzm Dr Serdar SARAÇ ..Boyun düzleşmesi, boyun zorlanması ve incinmesinin bir sonucudur. Bir eklem ol...
devamı >>
Bel Kireçlenmesi (Osteoartroz)
Fizik Tedavi Uzmanı Dr Serdar SARAÇ, Kireçlenme esas olarak eklem yapısının, kemik ve kıkırdağın boz...
devamı >>
Boyun Kireçlenmesi (Osteoartroz)
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr Serdar SARAÇ .. diğer eklemlerde olduğu gibi, boyunda da ki...
devamı >>
Copyright © 2011 Erenköy Bel Fıtığı ve Tedavi Merkezi / Her hakkı saklıdır/ Yasal Uyarı
powered by nar bilişim